Vi søger en ny læsehund

01.02.24
De sidste to år har læsehunden Luna lagt øre til børns oplæsning på Ringsted Bibliotek, men nu skal hun ud på andre eventyr. Derfor leder biblioteket efter en ny rolig hund, der kan skabe tryghed og tillid hos børn med læseudfordringer.

Alt for mange danske skolebørn har svært ved at læse, og derfor mister mange af dem lysten til at dykke ned i bøgernes verden (PIRLS 2021). 
Det kan en læsehund være med til at lave om på, og derfor har Ringsted Bibliotek de sidste mange år haft forskellige læsehunde tilknyttet, så børn kan tilbydes motiverende læseforløb. 

En læsehund er en venlig og børneglad hund, der motiverer børn til at læse ved at lytte tålmodigt og interesseret til alverdens historier. Hunden er med til at skabe en positiv og anderledes læseoplevelse, og resultatet er øget læselyst og selvtillid hos barnet. 
De sidste to år har Ringsted Bibliotek et par gange om ugen haft besøg af hunden Luna, der har læst med flere forskellige børn. Men nu skal de bruge en ny læsehund. 

-    Det er enormt vigtigt for os at være med til at styrke børns læseglæde og give dem gode oplevelser med litteraturen, så vi håber virkelig, at vi snart finder en ny læsehund til biblioteket, siger Rikke Bernt, der er arrangementskoordinator på Ringsted Bibliotek. 

Hvis du har en rolig firbenet ven derhjemme, der ville være den perfekte læsehund, skal I uddannes til at have børn i læseforløb, inden I kan begynde det frivillige arbejde. Det sker på et såkaldt certificeringskursus, som Fonden for Socialt Ansvar arrangerer. Certificeringerne sikrer, at hunden er egnet og vil trives i rollen som læsehund, og at du som fører er klædt på til opgaven. Du kan læse mere her.
Næste gang der er certificeringskursus er lørdag den 24. februar på Gentofte Bibliotek, og du tilmelder dig online eller ved at kontakte biblioteket.