Læseklubber

Der er pt. lukket for tilgang for nye læseklubber. Ønsker du at komme på venteliste, med en ny læseklub, skal du kontakte Onur på 57627020 eller på mail oes@ringsted.dk. ________________________________________________________________________ Overvejer du at starte en læseklub op, eller er du allerede med i en, kan du finde gode råd og inspiration her.

Hvis du gerne vil være med i, eller oprette en læseklub:
Mød op på biblioteket eller kontakt os på 57 62 70 20 eller på mail oes@ringsted.dk. Så hjælper vi dig igang.

Inspiration:
Du har måske selv idéer til bøger, du gerne vil tage op i din læseklub. Ellers er der inspiration at hente i avisanmeldelser, i tv og på nettet. Her er Litteratursiden.dk et godt sted at starte.

Bestilling af bøger:
I hver læseklub skal der være en kontaktperson, som står for gruppens bibliotekslån. Biblioteket vil meget gerne have en ønskeliste for sæsonen med datoer for de enkelte bøger, og husk at mange bøger findes som lydbog og med stor skrift. Biblioteket skaffer det ønskede antal bøger og kan også levere anmeldelser. De allernyeste bøger er det som regel svært at skaffe – men spørg personalet. Bestil i god tid - mindst 14 dage før bøgerne skal bruges. Bøgerne lånes i max to måneder og kan ikke fornys. Vi gør bøgerne klar til afhentning på den aftalte dato.

Hvis bogen forsvinder:
Skulle det ske, at en bog forsvinder eller bliver ødelagt, skal læseklubben betale erstatning. Er du kontaktperson, så notér på en liste, hvem bøgerne lånes videre til.

Mødested:
I læseklubben aftaler I selv, hvor I vil mødes. Det kan være I jeres private hjem og lade værtsrollen gå på skift. Det kan være godt at mødes på biblioteket de første gange. I kan købe kaffe, te m.m. i automaten. Det er en god ide at mødes en gang om måneden fra september til maj. Sæt gerne to timer af til hvert møde.

At få gang i snakken:
Det skal først og fremmest være en god oplevelse at være med i en læseklub. Alle skal føle, at de kommer til orde. Lad det gå på skift at være ordstyrer. Det er det mest inspirerende, og også det mest overkommelige for den enkelte. Følgende spørgesmål kan være en hjælp til at få gang i snakken:

  • Hvad er bogens genre?
  • Hvor og hvornår finder bogen sted?
  • Er personerne troværdige? Hvorfor/hvorfor ikke?
  • Hvad er bogens tema?
  • Hvad vil forfatteren sige med historien?
  • Ligner bogen andre bøger I har læst?
  • Hvad synes I om bogen? Hvad var godt/dårligt ved historien?

Generelle gode råd:
I kan skiftes til at vælge en bog, så læsningen bliver varieret.
I kan læse en bog der er blevet filmatiseret og se filmen sammen.
I kan læse en bog, som kan være udgangspunkt for en udflugt.

Spørgsmål:
Har du flere spørgsmål, så kontakt Onur på 57627020 eller på mail oes@ringsted.dk.