VestLÆSland og ÆllebælleMAJfortælle

Bibliotekerne i Kulturregion Midt- og Vestsjælland samarbejder om at sætte fokus på litteratur- og læseindsats for de mindste børn, de 0-3 årige. Vi kalder det VestLÆSLand. 

ÆllebælleMAJfortælle
ÆllebælleMAJfortælle er en tilbagevendende begivenhed under VestLÆSland, der som mål har, at alle 0-3 årige i  Kulturregion Midt- og Vestsjælland introduceres til litteratur i alle dens former. Det vil f.eks. være fortællinger, rim, remser, musiktekster, illustrationer, teater, lydbøger og traditionelle bøger. 

I 2022 har alle 0-3 årige i kulturregionen modtaget bogen ”Ti små tæer på tur”, som er skrevet specielt til projektet af Lotte Salling og illustreret af Mette-Kirstine Bak. 
Bandet Glawokl, som består af Palle Klok, Christian Glass og Nikolaj Wolf, har sat musik til ”Ti små tæer på tur”. Du kan se musikvideoen her:

Glawokl optræder til vores 3 års-fødselsdag, som vi holder lørdag d. 12. november 2022, for de børn i Ringsted Kommune som fylder 3 år i 2022. Mere information på vores hjemmeside efter sommerferien.

Mere om VestLÆSland
I VestLÆSland samarbejder bibliotekerne i Kulturregion Midt- og Vestsjælland: Lejre, Sorø, Slagelse, Ringsted, Kalundborg og Odsherred Kommune om en særlig læseindsats for de allermindste i årene 2021 til 2024. Initiativet er finansieret af Kulturministeriet som gennem en fireårig periode sikrer, at de mindste børn og deres familier vil få et helt særligt tilbud fra bibliotekerne i  Kulturregion Midt- og Vestsjælland.