Insekter
Insekter

Om dette arrangement

Tid
17:00 - 19:00
Pris
75 kr.
Bibliotek
Place / Room
Centralrummet
Målgruppe
For børn fra 5-12 år og forældre
Foredrag

Insektworkshop og fællesspisning

29.01.20
Bugging Denmark fortæller om spiselige insekter i børnehøjde.

Kødproduktion står for en meget stor del af verdens drivhusgasudledning, ligesom den forurener både jorden og vandet omkring os. Derfor er der en pointe i at skifte bøfferne ud med fårekyllinger og melorme. Spiselige insekter kan gå hen og blive fremtidens fødevarer. De er bæredygtige, sunde og så smager de godt.

På workshoppen får du svar på, hvorfor Bugging Denmark synes, vi skal spise flere insekter, om vi egentlig ikke har gjort det længe, og hvilke andre bæredygtige alternativer vi formentlig kommer til at stifte bekendtskab med i fremtiden. Du kan også høre mere om, hvordan Bugging Denmark avler bæredygtige fårekyllinger ved at fodre dem med kaffegrums (der har været dyrket østershatte i),
æblepulp fra juiceproduktion og kogt malt fra bryggerier. Du kan også høre, hvordan man selv kan avle insekter derhjemme.

Vi byder på velkomstdrink og smagsprøver til både store og små. Du kan smage Syngjas spændende juice med æble, ingefær og fårekylling. Desuden vil der være smagsprøver på hele krydrede fårekyllinger, melorme og buffalolarver.

Til workshoppen kan du lave dine egne insektsnacks. Du kan eksempelvis lave insektkugler, hvor princippet er det samme som med havregrynskugler, men med et pift af spiselige insekter. Der er fårekyllingemel i dejen, og du får voksmøllarver, buffaloorme samt Bugging Denmarks søde fårekyllingekrydderi til at dekorere dine snacks med.

Du vil også kunne se en miniinsektfarm. Farmen er beboet af levende fårekyllinger. Se fårekyllingerne i aktion og stil meget gerne spørgsmål.

Vi slutter af med fællesspisning med pizzaer. Der tilsættes topping på pizzaen i form af fårekyllinger og melorme. Toppingen kan enten puttes på hele til de modige eller blendes med andre ingredienser til en pesto. Billetprisen er inkl. pizza.

Billetpris: 75 kr.
Kult-medlem: 65 kr.

Billetsalget starter mandag den 16. december kl. 11.00