Rundt om Ringsted

"Rundt om Ringsted - biblioteket på sporet af de gode fortællinger" er udgivet af Ringsted Bibliotek (2019). I bogen kan du læse om de ti områder rundt om Ringsted med fokus på historie, kultur og fællesskab. Til bogen er knyttet ti film, én om hvert landområde. Køb eller lån bogen på biblioteket og se filmene her på siden.

Rundt om Ringsted – Biblioteket på sporet af de gode fortællinger er skrevet af Signe Flaier Kalmberg, Morten Halskov Jensen og Louise Haack fra Ringsted Bibliotek.

En af bibliotekets mange opgaver er at formidle de gode historier, viden og information til alle i samfundet, og bogen er blevet til som en del af et projekt, der skal vise, at de gode fortællinger findes alle steder.

Der findes utallige gode historier i landområderne. Med bogen bliver du præsenteret for ti udvalgte fortællinger om alt fra gamle kærlighedssagn til det gode fællesskab i landsbyerne rundt om Ringsted.

Gennem bogen bliver du desuden introduceret til en række korte film, hvor forfatterne er kørt ud til landområderne i bibliotekets bogbus for at gå på opdagelse i de områder, hvor de har fundet de gode historier.

Bogen koster 100 kr. og kan købes eller lånes på biblioteket.

Biblioteket på Sporet

Med nysgerrighed og en bog i hånden er biblioteket kørt på besøg i landområderne med bogbussen for at opleve stedets atmosfære og dykke ned i nogle af de mange gode forsællinger, man finder der. Her kan du se alle filmene.

Jagten på Knud Lavards kilde

Gyldenløve Spejderne i Jystrup

Spøgeri i Vigersted

Fuglereservatet i Kværkeby

Æblemosteriet i Farendløse

Brugsen i Ørslev

Oktoberfest i Sneslev

Petanqueklubben i Vetterslev-Høm

Bryggeriet i Bringstrup

Naturen er hellig

Alle filmene er en del af serien Biblioteket på sporet produceret af Ringsted Bibliotek i 2018.

Kamera, lyd og klip: Signe Flaier Kalmberg og Morten Halskov Jensen. Musik: Happy Pop Summer af Hithotproduction.

Tak til Johny Lauritsen og Gitte Trier; Super-Sanne, Morfar og alle Gyldenløvespejderne; Anne-Marie Nybo Mehlsen; Jon Feilberg, Jette Bjerregaard Kristensen og Kværkeby Fuglereservats Venner; Jens Hansen og Farendløse Æblemosteri; Brugsuddeler Poul Jensen, personale og kunder i Ørslev Brugs; Lisbeth, Bente, Johnny, Danny og de andre gæster til Oktoberfesten i Sneslev Forsamlingshus; Anne-Marie, Ellen og de andre medlemmer i Vetterslev-Høm Petanque-klub; Brygmester René Hansen og Det lille Bryggeri; Astrid Flaier Kalmberg og forfatteren Jens-Andre P. Herbener.

 

 

Materialer