Wifi og bærbare pc'er

Der er gratis trådløs adgang til internettet på biblioteket og du kan låne en bærbar pc eller bruge en af de opstillede søgepc'ere.
Wifi

Der er trådløst netværk på biblioteket, så du kan gå på nettet med din egen pc, tablet eller smartphone. Det er gratis at anvende det trådløse netværk. Navnet på det trådløse internet er "ringstedbib" og der er ingen kode.


Lån af bibliotekets bærbare pc'er

Hvis du er fyldt 14 år, kan du låne en bærbar pc i op til 2 timer pr. dag. Den udlånes i Informationen til dig, dvs. du skal være oprettet som bruger på biblioteket for at kunne benytte dem. Når du afleverer pc'en, får du en afleveringskvittering, som vi anbefaler dig  at gemme.
Du må sidde, hvor du har lyst i biblioteket men må ikke tage pc'en med udenfor biblioteket. De bærbare pc'er kan kun lånes i bibliotekets betjente tid.

Programmer og udstyr
På computerne er der installeret Google Chrome som standardbrowser samt Edge og Internet Explorer. Derudover er der installeret programmerne Word, Excel og Power Point fra Microsoft Officepakken.

SelectaDNA
Computerne er forsynet med SelectaDNA, en moderne sporingsteknologi, der sikrer computerne mod tyveri, da de altid kan spores tilbage til biblioteket - også hvis de havner i udlandet.

Deep Freeze
Computerne er udstyret med sikkerhedsprogrammet Deep Freeze. Det betyder, at det du installerer eller gemmer på computeren ikke er tilgængeligt for den næste bruger. For at deep-freeze funktionen skal træde i kraft, er det vigtigt at du husker at slukke computeren helt, inden du afleverer den.

Bemærk:
Ved genstart forsvinder alle oprettede filer fra den bærbare.
Du kan selv medbringe SD-kort og USB-nøgler, eller du kan låne en USB-nøgle i skranken.
Du kan selv medbringe høretelefoner eller du kan låne et par i skranken.
Du kan selv medbringe din egen mus eller du kan låne en i skranken.
Husk at lukke helt ned for den bærbare efter brug.

Print fra bibliotekets bærbare

De bærbare er trådløst forbundet med printeren ved Biblioteksinformationen. Print afhentes her og betales online via printerløsningen Princh.
Du kan betale med betalingskort eller mobilepay. Læs mere om Princh og se vores priser her.
 

Under 14?

Hvis du er under 14 år, er du meget velkommen til at benytte børne-pc'erne ved børnebiblioteket. Der kan ikke printes fra disse.
 

Kvik pc'er

Der en pc til rådighed til kortvarig brug (tjek af mail, print af opgaver etc.), som du frit kan benytte. Den står på det røde "bar-bord" tæt ved Læsestuen. Kvik pc er tilsluttet printeren og kan også benyttes i Åbent bibliotek.


Søgning i bibliotekets materialer

Der er placeret en række pc’er rundt omkring i biblioteket, som du kan benytte stående til søgning i biblioteks materialer. Det er ikke muligt at printe fra disse.


Tag hensyn

Al brug af internet og pc’er, både bibliotekets og egne medbragte, skal ske under hensynstagen til andre brugere og personalet og ifølge bibliotekets formål og ordensreglement.  Uhensigtsmæssig brug kan påtales af personalet og resultere i udelukkelse fra brug.