Del din læsestund, del din fordybelse. #barelæse er sommerens læsefællesskab.

23.06.22
En klassiker til strandstolen, en bog til ørerne på vandreferien, en novelle til ventetiden i lufthavnen. Læsekampagnen #barelæse opfordrer danskerne til at læse sammen på tværs af kontinenter og læsemåder.

Sommeren kan endelig byde på franske caféer, sydeuropæiske strande, schweiziske bjergtoppe og balinesiske spaophold, og selvom verdenen kalder, kan fantastiske læseoplevelser heldigvis findes overalt. 

Ferielæsning kan både være endelig at få tid til den store tykke roman, som hverdagens stjålne læsestunder ikke giver plads til, eller binge sig igennem en hel stak. Måske er man mere til lydbøger, når man har lange rejsedage, eller også holder man allermest af at være hjemme i ferien, men rejse ud i verden igennem bøgerne. Bøger er vores kig ind i andre verdener og andre menneskers livserfaringer. Man kan læse for at blive klogere eller koble af med noget velkendt. Uanset hvilken type ferie-læser man er, så kan alle #barelæse hele sommeren.

Ved at dele dine bedste læsestunder under hashtagget #barelæse på Instagram kan du inspirere til gode læsesituationer, der forstærker fordybelsen, glæden, indsigten og nærværet, samtidig med at deltage i konkurrencen om at gå amok i en boghandel for 3.000 kr. 

Del billede og gerne en kort tekst en læseoplevelse på Instagram som opslag på #barelæse. Vinderen får lov at gå amok i en boghandel for 3000 kr. Fristen for deltagelse er den 15. august 2022.
 
Bag konkurrencen står folkebibliotekerne, Litteratursiden og eReolen.
Læs mere om konkurrencen her: https://litteratursiden.dk/barelaese

Konkurrencens vinder udpeges af en jury, bestående af:

•    Mary C. Namagambe, jurist, iværksætter og instagrammer @maryconsolatanamagambe 

•    Anne Glad, livsstilsekspert og foredragsholder, på Instagram @anneglad_officiel

•    Christian Laursen, bibliotekschef for Roskilde Bibliotekerne og instagrammer @librarylovestories