Tema: 12 gode apps til børn med læsevanskeligheder

10.11.17
Hvis dit barn er ordblind, eller har andre former for læseskrivevanskeligheder, er der hjælp at hente her.

Vi har fundet en håndfuld gode apps, der gør det lettere at komme i gang med læsningen

De fleste apps findes både til Apple og Android. Nogle er gratis -andre koster lidt.

Spelling Monster

Spelling Monster:

Stavetræningsapp med forskellige aktiviteter til træning af ord. Hjælper barnet med at udvikle ordforråd og lave nye ord.

Gratis til Apple og Android.

Maneno

Maneno:

Læseapp til de 8 – 12-årige. Maneno er ikke kun til børn med læsevanskeligheder, men til alle børn typisk fra 1.-4. klasse, som skal i gang eller er i gang med læsningen. I Maneo får børnene deres egen drage, som de skal ”fodre” ved at læse for den hver dag.

Betalingsapp til Apple.
Hvis du er medlem af NOTA er det gratis.

Se Bogstavlyde

Se Bogstavlyde:

Hvor kommer lyden fra? Og hvordan skal tunge og læber bruges til at forme de forskellige bogstavlyde?Se Bogstavlyde viser ved hjælp af animation, hvordan bogstavernes lyde udtales.

Gratis til Apple og Android.

Subreader

Subreader:

En app, der kan hjælpe med at få læst undertekster op i biografen, uden at forstyrre andre. Appen fungerer ved, at man skanner en QR kode uden for biografsalen, hvorved telefonen og biografen forbindes. Herved vil underteksterne på lærredet også blive læst højt gennem telefonen. SubReader fungerer lige nu kun i udvalgte biografer, men vi håber på at kunne udvide til de fleste biografer i løbet af i år.

Gratis til Apple og Android.

Læs ord

Læs ord:

Med Læs ord til iPad kan eleverne træne deres basale afkodningsfærdigheder i dansk. Eksempelvis trænes barnet i at dele en tekstkæde.

Betalingsapp til Apple

Dragon Dictation

Dragon Dictation:

En dikterings app (Tale til tekst) til iOS, som kan lave dansk tale om til tekst, hvis man har en internetforbindelse. Når man trykker på knappen midt på skærmen, dikterer man sin besked på dansk, derefter kommer det på skrift. Kan bruges til at lave tekstbeskeder, email, facebookopdateringer mm.

Kan både dansk, engelsk, tysk og fransk.

Gratis til Apple.

MYMO

MYMO:

Lær hvordan bogstaverne skrives i et kuglebanespil, hvor du skal tegne med fingeren. Samtidig siges lyden og ord, der starter med lyden. Kuglebanen stiger i sværhedsgrad, jo flere gange du prøver den. Der kan trænes både store og små bogstaver. Træning af skriveretning og introduktion til bogstavernes fonetiske lyde.

A-E gratis gratis til Apple.
Resten kan tilkøbes.

Skriv og Læs

Skriv og Læs:

Skriv og Læs er en app, som på en kreativ og meningsfuld måde kan lære børn at læse gennem skrivning. Skriv og Læs bygger på forskning, der viser, at man med fordel kan lade børn starte med at skrive, når de skal lære at læse. Appen giver børnene mulighed for at lave eller være med til at lave deres egen bog, og samtidig lære at læse og skrive.

Betalingsapp til Apple.

Læseguld 1

Læseguld 1:

Appen træner både læsning og stavning og er målrettet børn, der er på 0. - 1. kl. niveau i læsning. Hjælp alkymisten med at lave læseguld ved at sætte lyde sammen til rigtige ord.

Gratis til Apple og Android.

Læseguld 2

Læseguld 2:

Læseguld 2 er en fortsættelse af Læseguld 1 bare på et højere niveau og med mange flere ord. Målgruppe: 2. - 4. kl. Opgaverne i ”Læseguld 2” er at sætte en forlyd sammen med den rimdel, der giver det rigtige ord.

Betalingsapp til Apple og Android.

HeyTell

HeyTell:

Indtal en besked som bliver omsat til tekst med Heytell appen. Du kan sende en talebesked ved blot ved at holde en knap nede og derefter sende talebeskeden.

Gratis til Apple og Android.

IntoWords

IntoWords:

Hjælper med at kompensere for læse- og skrivevanskeligheder og at inspirere til opdagende skrivning og faglig læring på fx dansk, engelsk og tysk. Når et ord påbegyndes, gives der forslag til, hvilket ord, man vil skrive. Man kan også indstille app’en således, at den giver forslag til næste i sætningen. Det skrevne kan læses op, og hastigheden på oplæsningen kan sættes op og ned. Du kan også tage billede af noget tekst, som så kan læses op. Det skrevne kan sendes som mail og SMS.

Gratis prøveperiode på 30 dage til Apple og Android.

Find dem i pdf-filen herunder.