Læsehunden Luna

Læs med læsehunden Luna. Biblioteket tilbyder læseforløb for børn med læsevanskeligheder. Forløbet er et samarbejde med Foreningen Læsehunde.

Op mod 15% af danske skolebørn har en læseudfordring og mange af dem har samtidig mistet lysten til at læse. Derfor oplever forældre, at det kan være svært at motivere barnet til at øve læsningen hjemme. Når bogstaverne driller, forsvinder lysten til at læse, ligesom det kan gå ud over barnets skoleglæde og selvtillid. En læsehund kan være med til at gøre børnene trygge og give dem mod på at begynde at læse igen.

Læseforløb med læsehund
En læsehund er en venlig og børneglad hund, der motiverer børn til at læse. Vores læsehund Luna er med til at skabe en positiv og anderledes læseoplevelse her på biblioteket. For at et barn skal kunne deltage i et læseforløb med læsehunden Luna lægger vi vægt på at barnet skal:

  • være mellem 6-12 år
  • være elev i 1.-5. klasse
  • have knækket læsekoden
  • kunne læse små ord

Læs med læsehunden Luna
Læsehunden Luna er en glad og meget kælen golden retriever på 3 år. Hun elsker at blive nusset imens hun lytter til historier. Luna har et meget roligt sind samtidig med at hun er en opmærksom hund. Når Luna ikke lytter til historier kan hun godt lide at gribe godbidder i luften, lege og lære nye færdigheder.

”For mig giver det god mening at bruge Luna som læsehund, da jeg med mine egne børn og elever har oplevet, hvilken glæde og ikke mindst selvtillid det giver, når Luna har været med på sidelinjen”, fortæller Lunas ejer Anja, der til dagligt arbejder som lærer.

Kender du et barn, der har lyst til at læse en historie for Luna, så er hun klar til at lytte. Læseforløbet på biblioteket aftales med Anja, som du kan få kontakt til ved at skrive til sjaelland@laesehunde.dk.

Et læseforløb er typisk over 6 uger. Her kan du læse mere om læseforløb med læsehunde.