Læsehunden Skipper

Læs med læsehunden Skipper. Biblioteket tilbyder læseforløb for børn med læsevanskeligheder. Forløbet er et samarbejde med Foreningen Læsehunde.

Op mod 15% af danske skolebørn har en læseudfordring og mange af dem har samtidig mistet lysten til at læse. Derfor oplever forældre, at det kan være svært at motivere barnet til at øve læsningen hjemme. Når bogstaverne driller, forsvinder lysten til at læse, ligesom det kan gå ud over barnets skoleglæde og selvtillid. En læsehund kan være med til at gøre børnene trygge og give dem mod på at begynde at læse igen.

Læseforløb med læsehund
En læsehund er en venlig og børneglad hund, der motiverer børn til at læse. Vores læsehund Skipper er med til at skabe en positiv og anderledes læseoplevelse her på biblioteket. For at et barn skal kunne deltage i et læseforløb med læsehunden Skipper lægger vi vægt på at barnet skal:

  • være mellem 6-12 år
  • være elev i 1.-5. klasse
  • have knækket læsekoden
  • kunne læse små ord

Læs med læsehunden Skipper
Læsehunden Skipper er en glad og kælen Golden-Doodle på 6 år der elsker historier. Selvom han er en voksen hund er han stadig legesyg og det bedste han ved er at finde gemte ting og lave tricks og kunster. Skippers mor hedder Tine og arbejder som ergoterapeut. For Tine giver det god mening at bruge Skipper til at hjælpe andre. Han er en glædesspreder, elsker alle mennesker og dyr og blev allerede da han var 1 år besøgshund på et plejecenter. Nu glæder Skipper sig til at møde børn, der vil læse højt for ham og nusse ham bag hans store ører. Så hvis dit barn har lyst til at læse en historie for Skipper så er han klar til at lytte.

Forløbet og aftalen om læseforløbet aftales med Tine.

Et læseforløb er typisk over 6 uger. Her kan du læse mere om læseforløb med læsehunde.