Voksne

Tekstilcafé

Tekstilcafe
Lær at reparere tøj
Tid
14:00 - 17:30
Sted
Aktivitetsrummet

Tag din symaskine med og lær at reparere tøj, der er gået i stykker, eller sy det om til noget andet, så det får nyt liv. De frivillige fra tekstilcaféen står klar med en hjælpende hånd, hvis du har brug for det, men du skal selv reparere dine ting.

Har du en bunke tøj derhjemme, som trænger til lidt kærlig pleje? Har dine yndlingsbukser fået et hul, eller trænger din favoritbluse til en ny lynlås? 
Gør op med "brug-og-smid-væk" mentaliteten og giv dit tøj en chance til, når den nye tekstilcafe åbner på biblioteket. 

Konceptet er enkelt: Du medbringer dit beskadigede tøj og din egen symaskine, og så står vores dygtige frivillige klar til at assistere dig med reparationerne. Uanset om det drejer sig om at sy en søm, skifte en knap eller reparere en revne, vil de frivillige hjælpe dig efter bedste evne. 

Vi hjælper hinanden med at lave små reparationer, så levetiden på vores tøj forlænges, men du kan også lære at sy nyt tøj af genbrugsmaterialer og stof, du selv medbringer. 

Tekstilcaféen handler ikke kun om at reparere tøj; det handler også om at lære og dele færdigheder. I en afslappet og rar atmosfære kan du møde andre mennesker og udveksle ideer, tips og tricks til at forbedre dine syevner – og ved at genbruge og reparere dit tøj bidrager du til at reducere spild og bevare vores planet til kommende generationer.

Tag din symaskine under armen og kom og vær med til at skabe et bæredygtigt og kreativt fællesskab på Ringsted Bibliotek. Vi åbner dørene til tekstilcaféen den første torsdag i hver måned fra kl. 14.00-17.30. Arrangementet er gratis og der er ingen tilmelding.