Bogbus

I bogbussen kører vi ud til dig på faste ruter rundt i kommunens landområder. Bogbussen er pakket med bøger, lydbøger, musik, computerspil og film. Du kan få hjælp til digital selvbetjening og bestille materialer, som du kan hente i bogbussen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev "Bogbus"

Du kan spørge om alt
I bogbussen møder du som regel den samme bibliotekar hver gang. Bogbusbibliotekaren kan hjælpe dig med at finde det, du har brug for, enten det er en god bog, noderne  til en bestemt melodi, eller den helt rigtige videnskabelige artikel  til din projektopgave. Eller noget helt  fjerde.

Ønsker du noget bestemt kan du bestille det via bibliotekets hjemmeside. Husk at vælge det rigtige afhentningssted, så materialet kommer med ud til dig.

Digital medbetjening og hjælpe til biblioteket på nettet
Tag din tablet, smartphone eller bærbare med i bogbussen, hvis du har spørgsmål om fx Ringsted Biblioteks hjemmeside, Filmstriben, bibliotek.dk, eller andre af bibliotekets digitale tilbud.

Vi viser dig også gerne, hvordan du søger og bestiller materialer. Og hvis du har brug for hjælp til at bruge din NemID eller andre digitale løsninger, så hjælper bogbuschaufføren også med det.

Køreplan for foråret:

Onsdagsturen køres af Palle:

  • Jystrup* (Parkeringsplads v. Brugsen) kl. 14.45-15.30.
  • Valsømagle (Gadekæret) kl. 15.45-16.30
  • Fjellebro (Fjellebrohuse 34) kl. 16.45-17.15
  • Kværkeby (Nordbæksvej v. Legepladsen) kl. 17.30-17.45
  • Vigersted (Forsamlinghuset) kl. 18.00-19.15

*Materialer, der ikke er afhentet i bogbussen kan hentes i Dagli' Brugsen. I butikkens åbningstid er det også muligt at aflevere lånte materialer, men bemærk at materialerne ikke kan udlånsnoteres og at du derfor ikke kan få en kvittering.

Torsdagsturen køres af Helle:

  • Høm (Høm Byvej v. Smedemestervej 1) kl. 15.45-16.25

 

Ferie i 2019

Vinterferie

(uge 7) 11.-17. februar

Påskeferie

15.-22. april

1. maj

1. maj

Kr. Himmelfartsdag

30. maj

Grundlovsdag

5. juni

Sommerferie

1. juli - 4. august

Efterårsferie

(uge 42) 14.-20. oktober
Juleferie  20. december 2019 - 1. januar