Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
105 kr.
Lokalitet
Tværallé 1-3
Målgruppe
For voksne
Foredrag

Stine Pilgaard

02.09.21
”Hvad kan du, spørger forstanderinden og tager sine briller af. Hendes øjne er lysende turkise, og lampen over bordet dingler frem og tilbage i hendes venstre iris. Jeg er en slags orakel, siger jeg, men de færreste ved det.”

OBS! Arrangementet afholdes på biblioteket, hvor vi ikke har nummererede pladser. Derfor skal du se bort fra nummeret på din billet.

Disse linjer stammer fra den anmelderroste roman ”Meter i sekundet”, skrevet af Stine Pilgaard, som du nu kan opleve til et forfatterforedrag på Ringsted Bibliotek.

En ung kvinde flytter til Vestjylland, og spørgsmålene melder sig. Hvordan taler man med sin købmand? Kan man stoppe verdens dårskab gennem en brevkasse? Hvad tænker vestjyderne på i pauserne mellem deres sætninger? Hvordan slår man en barnevogn sammen? Hvorfor er højskoleleverne så glade, og hvad er det, de vil i Velling?
”Meter i sekundet” er en humoristisk og kærlighedsfuld roman om en ung kvinde, der flytter til Vestjylland og skal finde vej i højskolelivet og den vestjyske samtaleform, og samtidig finde ind i rollen som nybagt forælder og orakel i lokalavisens brevkasse.
En krævende øvelse for én, der bevæger sig sprudlende, buldrende bramfrit gennem tilværelsen, og skriver slagsange i smug.

Stine Pilgaard skriver i en stil, der er helt hendes egen, med humor, overraskelser, sans for detaljer og med mange præcise sproglige observationer.
Stilistisk består romanen af forskellige teksttyper, hvor der blandt andet indgår brevkassetekster og sange. En af sangene, ”Fortabt er jeg stadig”, er siden blevet trykt i den nye udgave af Højskolesangbogen, der udkom i november 2020, i en ny komposition af Katrine Muff Enevoldsen.

Forfatteren Stine Pilgaard brød stort igennem med debutromanen ”Min mor siger” (2012). Siden har hun fulgt succesen op med romanen ”Lejlighedssange” (2015) og senest ”Meter i sekundet” (2020). Hun har vundet flere litterære anerkendelser for sine romaner, blandt andet debutantprisen Bodil og Jørgen Munch-Christensens Kulturlegat (2012) og Bibliotekernes Forfatterpris (2016).

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond.

Materialer