Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
75 kr.
Lokalitet
Centralrummet
Målgruppe
For voksne
Foredrag

På cykel over Grønland

05.03.24
Da Nicklas Flenø Mikaelsen og Emil Fammé Hansen den 27. april 2023 stod ved fjorden i Kangerlussuaq, derude hvor Grønland kysser det vestlige ishav, vidste de godt, at de stod over for en enorm udfordring.

Udstyret med varmt tøj, cykler og 92 kg udstyr til hver mand læsset på en pulk, der skulle trækkes efter de tohjulede køretøjer, drog de afsted på det, de kalder ”et eventyr, en ekspedition og en uddannelse i livet”.

På to hjul ville de to unge mænd tilbagelægge 600km i et af de mest barske og øde områder på jorden. De ville cykle tværs over den grønlandske indlandsis, og hvis du synes, det lyder lidt vanvittigt, så har du ret.

De næste 30 dage bød på alt fra ufatteligt kolde temperaturer til det berygtede vejrfænomen ”whiteout” og cykelreparationer med ståltråd. Med blot 100 km tilbage på vejen mod slutdestinationen måtte Nicklas og Emil evakueres af en redningshelikopter på grund af farlige vejrforhold.

Denne aften kan du opleve dem fortælle om den barske tur over den grønlandske indlandsis og høre, hvorfor de lærte, at rejsen er mindst lige så vigtig som målet i sig selv. Du kan også se og høre drengene selv fortælle lidt om aftenens foredrag: Fil cykeldrengene.mp4


KULT-medlem: 55 kr.
Billetpris: 75 kr.