Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:15
Pris
55 kr.
Målgruppe
For unge og voksne
Foredrag & debat

Peter Lund Madsen - debataften

29.09.20
Mød Peter Lund Madsen til debat om kunstig intelligens.

Hvad er intelligens, og hvad er kunstig intelligens? Kan teknologien skabe en maskine, som kan tænke på niveau med den menneskelige hjerne? Er kunstig intelligens noget vi bør frygte?
Udviklingen af kunstig intelligens har i de seneste år taget fart. Vi har længe kendt intelligente maskiner og robotter i industrien, men på det seneste er de godt på vej til at flytte ind i vores dagligdag. Her møder vi dem som assistenter i vores mobiltelefoner, som støvsugere, droner eller selvkørende biler.  
Men hvordan er en robot i stand til at tænke helt af sig selv? Og hvordan håndterer vores politikere udviklingen inden for kunstig intelligens?

Med Hjernemadsen, alias Peter Lund Madsen, som guide og med udgangspunkt i menneskehjernen, sætter vi fokus på kunstig intelligens, og prøver at danne os et overblik over de fordele og dilemmaer, vi oplever i mødet med intelligente robotter rundt om i vores samfund.

Peter Lund Madsen er læge, dr.med. og kendt fra DR, hvor han er radiovært på programmet ”Hjernekassen”. Peter Lund Madsen er ekspert i menneskehjernen, og modtog i 2005 Rosenkjærprisen for sin formidling af emnet. Peter Lund Madsen har skrevet flere bøger om hjernen fx den anmelderroste ”Dr. Zukaroffs testamente”, og senest ”Frihedens pris” som begge kan lånes på biblioteket.

Mød Peter Lund Madsen i en samtale med bibliotekar Morten Halskov Jensen om hjerneforskning og kunstig intelligens.
Har du en holdning til kunstig intelligens? Send dine betragtninger eller spørgsmål til Morten på morhj@ringsted.dk. På den måde er du med til at præge debatten.

Debatarrangement med Peter Lund Madsen er et samarbejde mellem FOF, AOF, FO, GOK, DOF og Ringsted Bibliotek.

Bemærk på grund af coronasituationen er der ingen pause under foredraget, så du har desværre ikke mulighed for at købe drikkevarer. Vi slutter kl. 20.15.

 

Materialer