Om dette arrangement

Tid
20:00 - 21:00
Pris
Gratis
Målgruppe
For forældre med børn på 0-3 år
ÆlleBælleMAJFortælle

Barnets sproglige udvikling fra spæd til tumling – om barnets sprog 0-2 år - virtuelt

19.05.21
Hvad er dit barns første ord? Hvad forstår dit barn egentlig? Hvordan stimulerer du bedst dit barns sproglige udvikling? Få svar på disse spørgsmål og mange flere i et online foredrag med Lena Adalberth – Cand. mag. i Sprogpsykologi, indehaver af MOAR og medforfatter til Tryk og glad godnatlæsning.

Selvom der går et års tid, før det første ord er forståeligt for omverdenen, begynder sprogets udvikling allerede i 20. fosteruge. Som forælder er du den vigtigste kilde til dit barns udvikling. Og du kan gøre utrolig meget for at hjælpe sproget og forståelsen mellem jer på vej. Dét kan du høre meget mere om til foredrag med Lena Adalberth – Cand. mag. i Sprogpsykologi, indehaver af MOAR og medforfatter til Tryk og glad godnatlæsning.

Foredraget afholdes på Teams. Du modtager en mail med et adgangslink d. 18. maj, så du er klar til foredraget.

Det er vigtigt at du læser højt for dit barn

Du har sikkert allerede hørt det, men vi gentager det gerne: Det er rigtig vigtigt, at du læser højt for dit barn. Derfor er de seks biblioteker i Kulturregion Midt- og Vestsjælland: Ringsted, Sorø, Slagelse, Odsherred, Kalundborg og Lejre, gået sammen i projektet VestLÆSland, hvor litteraturfestivalen ÆlleBælleMAJFortælle er en del af projektet. For vores yngste målgruppe, de 0-3 årige sættes der i hele maj måned ekstra meget fokus på god litteratur.

I hele maj måned vil der være ekstra mange udstillinger med bøger til de yngste, ligesom der i uge 20 vil være online foredrag for forældre og en specielproduceret online teaterforestilling for børn, som ses i fællesskab i institution og dagpleje.

Højtlæsning styrker barnets sprog og undersøgelser viser, at børn der har fået læst historier højt fra de er helt små, klarer sig markant bedre fagligt i skolen. Historier kan være med til at sætte ord på ting dit barn oplever, og som det endnu ikke har ord for. Sidst men ikke mindst er det bare rigtigt hyggeligt med en stille stund sammen med barnet og en god historie.

Læs mere om VestLÆSland

Lyt til højtlæsning med Baldrians Børnefortællinger

Oplev den digitale teaterforestilling Da Lille Nielsen Rejste - fra mandag den 17. maj.