Ælle Bælle MAJ Fortælle

Ælle Bælle MAJ Fortælle er en litteraturfestival for børn i alderen 0-3 år, hvor der i maj måned er fokus på god litteratur med udstillinger, foredrag, teater og højtlæsning.

Det er vigtigt at du læser højt for dit barn

Du har sikkert allerede hørt det, men vi gentager det gerne: Det er rigtig vigtigt, at du læser højt for dit barn.
Derfor er de seks biblioteker i Kulturregion Midt- og Vestsjælland: Ringsted, Sorø, Slagelse, Odsherred, Kalundborg og Lejre, gået sammen i projektet VestLÆSland, hvor litteraturfestivalen ÆlleBælleMAJFortælle er en del af projektet. For vores yngste målgruppe, de 0-3 årige sættes der i hele maj måned ekstra meget fokus på god litteratur.
I hele maj måned vil der være ekstra mange udstillinger med bøger til de yngste, ligesom der i uge 20 vil være online foredrag for forældre og en specielproduceret online teaterforestilling for børn, som ses i fællesskab i institution og dagpleje.

Højtlæsning styrker barnets sprog og undersøgelser viser, at børn der har fået læst historier højt fra de er helt små, klarer sig markant bedre fagligt i skolen. Historier være med til at sætte ord på ting dit barn oplever, og som det endnu ikke har ord for. Sidst men ikke mindst er det bare rigtigt hyggeligt med en stille stund sammen med barnet og en god historie.

Møde pædagog og forfatter Anne Marie Marquardsen i et online foredrag om højtlæsning og bøgers betydning for børns trivsel, udvikling og læring. Det er tirsdag den 18. maj kl. 20-21.

Mød cand. mag. i sprogpsykologi Lena Adalberth i et online foredrag, hvor du bliver klogere på hvordan du kan stimulere dit barns sproglige udvikling. Det er onsdag den 19. maj kl. 20-21.

Det koster ikke noget at deltage i online foredragene, men du skal melde dig til via ringstedbib.dk. Begge foredrag afholdes via Teams og du modtager et link, når du er tilmeldt.

Læs mere om VestLÆSland

Lyt til højtlæsning med Baldrians Børnefortællinger

Oplev den digitale teaterforestilling Da Lille Nielsen Rejste - fra mandag den 17. maj.